ВОДИЧ ЗА КУПОВИНУ VELUX

1. Величина прозора и растојање између греда

VELUX кровни прозори се производе у различитим стандардним димензијама и уграђују се у одређена растојања између греда. У идеалним условима размак између греда треба да буде шири 5цм у односу на ширину прозора да би се идеално уградила термо и хидро изолација која иде око прозора. Ако не знате која Вам је ширина између греда и не можете са сигурношћу да је утврдите, позовите нас и наши мајстори ће бесплатно изаћи на терен и утврдити који је размак између греда при томе ће Вам помоћи коју величину и модел прозора да изаберете.

2. Изаберите модел прозора

Након што утврдите која величина прозора вам одговара треба да изаберете модел прозора. У понуди имате Стандард прозоре са двоструким стаклом и Стандард плус прозоре са троструким стаклом. Поред тога потребно је да изаберете и завршну обраду прозора. У понуди имате прозоре у природној боји дрвета од нордијске боровине прелакиране безбојним лаком као и прозоре са термо-модификованим дрвеним језгром пресвучени белим полиуретанским слојем који не захтевају додатно одржавање – лакирање. Прозори од белог полиуретанасу погодни за просторије са већом концентрациом влаге


3. Изаберите одговарајући број прозора

Да бисте добили потребан број прозора у просторији поделите величину ваше просторије у м2 са десет како би сте добили оптималну величину кровних прозора. За правилно осветљење простора VELUX препоручује да стаклена површина износи најмање 10% површине пода просторије.

4. Изаберите одговарајуће производе за уградњу

VELUX кровни прозори треба да буду уграђени са одговарајућом опшивком које су направљене тако да се прецизно уклапају у специфичне величине прозора и обезбеђују водонепропусно повезивање између вашег прозора и кровног покривача. Избор опшивке зависи од врсте кровног покривача који имате на крову.
За високо профилисане кровне покриваче као што су цреп и профилисани лимови користе се EDW 2000 опшивке које у себи садрже термо и хидро изолациони сет.
За равне кровне покриваче (фалцовани лим и тегола) користе се EDS 0000 опшивке и уз њих је потребно докупити термо и хидро изолацију да би се добила десетогодишња гаранција и адекватно обезбедио кровни прозор.

За фалцовани бибер цреп где је нагиб крова од 20 степени користи се EDZ 2000 опшивка која у себи садржи термо и хидро изолациони сет а ако је упитању нагиб крова мањи од 20 степени корсити се EDW 2000 опшивка. Посено је потребно нагласити ако се прозори уграђују један изнад другог или један поред другог то јесте ако их дели само греда да би се купила одговарајућа комбинована опшивка.


5. Одаберите праву заштиту од топлоте/светлости / инсеката

За заштиту од топлоте користите VELUX спољну мрежицу MHL  . Смањују топлоту до 76% и ублажавају светлост до 30% веома се лако и брзо уграђују. Пре куповине обавезно погледајте тип и величину вашег кровног прозора на плочици коју можете да видите са горње стране прозора када га отворите.

За заштиту од светлости користите унутрашње ролетне шифра прозора мора да се подудара са шифром ролетне. На располагању су вам следеће унутрашње ролетне

DKL ролетна са платном које не пропушта светлост и алуминијумским лајснама боје ролетни беж/тегет/бела
RFL
  ролетна са платном које ублажава светлост и алуминијумским лајснама боје ролетни беж/тегет/бела
RHZ 
ролетна са платном које не пропушта светлост и позиционира се у три положаја боје ролетни беж/тегет
RHL ролетна са платном које ублажава светлост и позиционира се у три положаја боје ролетни беж/тегет

DFD – DUO ролетна где на прво повлачење добијате плисирану ролетну која је увек у белој боји и пропушта светлост а на друго повлачење добијате ролетну која замрачује просторију и бирате које ћете боје платно беж/тегет/бела

За заштиту од инсеката користите VELUX комарнике ZIL.
Комарник је смештен на унутрашњу облогу или зид. Када није у употреби комарник се лако скрива у уском алуминијумском кућишту изнад прозора. Пре куповине као и код других производа проверите димензију вашег прозора.